Stimularea cu sirop de zahar inertit

Astazi am inceput stimularea cu sirop de zahar invertit. Asa ca mi-am adus aminte de reteta recomandata de nea Gica Romanescu. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu invertirea zaharului am sa postez detaliile necesare:

„Reteta standard pentru sirop din zahar invertit:
Necesar
-oala de 10 litri
-100 ml solutie 5% sare de lamaie
-1 litru de apa
-5 kg zahar
Sa presupunem ca vrem sa invertim 5 kg de zahar.
Se ia o oala de 10 litri,preferabil emailata.
Se pune 1 litru de apa apoi 100 ml solutie sare de lamaie
Se pune la fiert.Cand apa incepe sa cante (inainte de a fierbe) se pun 2 kg de zahar.Se amesteca bine,cand se apropie de fiert se pun celelalte 3 kg si se continua cu amestecatul.
Mare atentie la foc,cand incepe sa fiarba se unfla ca laptele pus la fiert.Face spuma si creste in oala,la un moment dat stationeaza si incepe sa dea inapoi.Asta inseamna ca invertirea s-a terminat.Se stinge focul.Acum :
– daca vrei sirop 1:1 pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine.
– Daca vrei sirop 2:1 pui imediat 1,5 litri apa rece si amesteci bine.
Asta este totul. Acum daca se doreste ceva mai bun se poate pune Protofil sau ceaiuri.”

http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=9&t=643

 

 

About Ionel Nistor

Personal Weblog Education
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s