Stupina incalzita electric

Stupina incalzita electric

Stimați colegi apicultori,

In primul rând vă mulțumesc pentru interesul arătat față de albine si apicultura. De asemenea vă mulțumesc pentru că ați vizitat atât blogul personal cât si contul de pe YouTube unde am indrăznit a posta câteva din subiectele larg dezbătute atât pe forumurile de specialitate cat si la o cafea…

Mulțumesc frumos si celor care nu au fost de acord cu opinia sau abordarea personală față de subiectele dezbătute.  Cat despre aceia care au ca obicei sau caracter de a ataca la persoana, noi nu dorim a da curs provocărilor si să procedam la fel…

Sistemul de incalzirea a stupinei  este folosit primavara imediat ce a inflorit cornul (martie, aprilie), si are ca obiectiv a reduce diferentele de temperatura dintre zi si noapte sunt de peste 10grade Celsius. Astfel permite familiei de albine a putea creste constant, fara ca noaptea sa se restranga in gem.

Scopul este ca sa ajutam familia de albine sa se dezvolte la maxim pentru a putea fructifica optim culesul de la salcam.

Termostatul este programat sa activeze incalzirea cand in mediu extern este de +7 grade celsius.

In stupina sunt conectate cate minim 8 rezistente (infiecare familie de albine este cate o rezistenta) in serie.

Pentru cei interesati de a se documenta, subiectul este dezvoltat pe forumul stuparitul.com, avand urmatoarele link-uri:

–          http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=4&t=150

–          http://stuparitul.3xforum.ro/post/5566/1/stupina_incalzita_electric/

Reclame

5 răspunsuri la Stupina incalzita electric

 1. Ionel Nistor zice:

  In anul 2010 am avut ocazia si totodata privilegiul de al cunoaste si a intra intr-o reletie de mentorat cu ing electronist , apicultor cunoscut ca Nea Gica Romanescu. Incalzirea stupului cu rezistenta electrica este unul din proiectele pe care le propusesem a le realiza cu ajutorul lui Nea Gica in anul 2011. Dar viata vine cu multe provocari, Nea Gica plecand in odihna vejnica…
  Asa ca am finalizat proiectul cu fiul sau Gusti.

 2. marius_vfp zice:

  salut , referitor la seria aia de ciorchine nu am citit tot topicul de pe stuparitul vad ca folosesti de mult sistemul , as putea sa-ti dau o sugestie , ca sa nu merge pe bajbaite si sa cauti prin totti stupi sa vezi care din rezistente e intrerupta , poti lega un led impreuna cu o rezistenta si un mic condensator in paralel chiar acolo pe rigleta e un mic montaj , am vazut ca cineva ti-a sugerat o schema chiar in prima pagina dar acea rezistenta de 10 ohmi nu e bine pusa , plus de asta va trebui sa fie destul de puternica in wati pentru ca ea se comporta tot ca o trezistenta din stup si va degaja si ea la randul ei caldura care se va pierde.
  daca ai vazut intrerupatoarele din case au unele un mic led luminos care lumineaza doar atunci cand becul este inchis , acelasi procedeu trebuie facut .
  sau simplu poti face un montaj gen tester care sa verifici pe rand fiecare cutie dar implica timp pierdut , dar daca pui pe fiecare cutie leduri atunci cand moare o rezistenta se aprinde ledul si sta aprins si vezi imediat care rezistenta e defecta.

  spor

 3. emanoil zice:

  cat costa o rezistentade incalzit stupi

  • Ionel Nistor zice:

   Stimate Emanoil,
   Multumesc pentru interesul aratat fata de albine si pentru vizita pe blog!
   Au trecut doi ani de la utilizarea incalzirii electrice in stupina si nu stiu preturile actuale. Dar putem intra la telefon in detalii 0723574734.
   Cu stima,
   Ionel

 4. Baba zice:

  Salutari si felicitari pt tot ce faceti .Ce parere aveti de folosirea unor fasii de Ecofilm folosit la incalirea in pardoseala ? Am inteles ca se incalesc pana la 30 grade si cred eu ar putea fi puse chiar sub cuib si la un pret de aprox 100 lei pt 100 stupi plus fire, termostat, contactor. Nu spun ca e bine dar ma gandesc serios sa pun in aplicare o incalzire si testez terenul .
  Cand spuneti ca merita incalzite familiile medii si bune la ce va referiti cam de la cate intervale in sus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s