Stupina incalzita electric tehnologie 2015

 

Stupina incalzita electric tehnologie 2015

Stimați colegi apicultori,

In primul rând vă mulțumesc pentru interesul arătat față de albine si apicultura. De asemenea vă mulțumesc pentru că ați vizitat atât blogul personal cât si contul de pe YouTube unde am indrăznit a posta câteva din subiectele larg dezbătute atât pe forumurile de specialitate cat si la o cafea…

In urma cu ceva timp un coleg apicultor m-a sunat si a dorit a realiza si dansul sistemul de incalzire. A tracut ceva timp de cand eu folosesc sistemul si ca atare costurile si magazinele de unde pot fi achizitionate componentele folosite nu mai sunt actuale. Asa ca dupa o minutioasa cautare am ajuns la concluzia ca este mai rentabila ideia si modul de realiza a colegului nostru – apicultor, Cosmin B.

In abordarea de astazi va aduc in atentie incalzirea electrica a stupinei cu Filmul incalzitor HOT-Film produs de către Korea Heating Co., Ltd.Chiar daca ideia si prima incercare ii apartine colegului nostru – apicultor, Cosmin B., conceptul este acelasi folosit de Nea Gica, se schiba doar sursa de caldura.

Noi am folosit Film flexibil incalzire electrica 30 cm 24V HOT-FILM Korea Heating, urmand sa fie inseriate 8 elemente si alimentate la 230 Vac achizitionate de la:

http://sculesantier.ro/384-film-incalzire-pardoseala-lemn-parchet-laminat/4477-film-flexibil-incalzire-electrica-30-cm-24v-hot-film-korea-heating.html

 

Cateva detali de componete utilizate in filmul de mai jos:

 

 

Sistemul de incalzirea a stupinei  este folosit primavara imediat ce a inflorit cornul (martie, aprilie), si are ca obiectiv a reduce diferentele de temperatura dintre zi si noapte sunt de peste 10 grade Celsius. Astfel permite familiei de albine a putea creste constant, fara ca noaptea sa se restranga in gem.

Scopul este ca sa ajutam familia de albine sa se dezvolte la maxim pentru a putea fructifica optim culesul de la salcam.

Termostatul este programat sa activeze incalzirea cand in mediu extern este de +7 grade celsius.

In stupina sunt conectate cate minim 8 rezistente (infiecare familie de albine este cate o rezistenta) in serie.

Pentru cei interesati de a se documenta, subiectul este dezvoltat pe forumul stuparitul.com, avand urmatoarele link-uri:

–          http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=4&t=150

–          http://stuparitul.3xforum.ro/post/5566/1/stupina_incalzita_electric/

Editare

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu